Fertőtlenítő Rendszer

COMPLETE DISINFECTION SYSTEM

FERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATBAN HÍVHATÓ TELEFON SZÁMUNK: +36/70 886 7790


Mi is az a Covid?

Valamint mi ellen is vagyunk jók?

A COVID–19 (koronavírus-betegség 2019, coronavirus disease 2019) egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én hirdette ki a betegség okozta világjárvány megjelenését. A betegség okozta halálozás jellemző aránya a WHO szerint (a 2020 márciusi adatok alapján) 3,4%. Jelenleg sem a betegség kezelésére (széles körben elfogadott) hatásos gyógyszer, sem a megelőzését szolgáló védőoltás nem áll rendelkezésre.
A vírust a fertőző betegek cseppfertőzéssel terjesztik. A vírus, miután 2019 decemberében járványt okozott, néhány hónapon belül világszerte elterjedt.

Ellenanyag vizsgálat

A betegség tesztelésére különféle tesztelőeszközök állnak rendelkezésre. Létezik olyan teszt, amely néhány óra alatt (a gyors teszt esetén percek alatt) képes igazolni vagy kizárni az új koronavírus jelenlétét.
A teszt érzékenysége (100 copia/kit) alacsony és csak abban az előrehaladott állapotban képes kimutatni a vírust, amikor már egyébként az antitestek is felszaporodnak ellene a szervezetben. E tesztelést, amely a magánlaboratóriumban, magánúton, önköltségen is elvégeztethető, a szakértők a következő instrukciók figyelembevételét ajánlják: „a teszt előtt 8-12 órával szigorúan tilos enni, inni és fogat mosni, nehogy felhíguljon a kórokozó. Két steril pálcával vesznek mintát az orrból és a garatból, ezután a pálcák transzport folyadékba kerülnek, és lezárás után szobahőmérsékleten tárolva a laboratóriumba viszik.”